Uhapšen Maglajlija koji je u Doboju pokušao automobilom pregaziti policajca

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, jučer su uhapsili osobu inicijala A.M. iz Maglaja za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo krivično djelo “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

Kako stoji u saopćenju PU Doboj, navedena osoba je 26. marta, nakon što se oglušila o direktnu naredbu da zaustavi vozilo, istim pokušala pregaziti policajca.

“Za prijavljeno lice inicijala A.M. postoji osnov sumnje da se u mjestu Donja Paklenica, područje grada Doboja, 26. marta, oko 17 sati, prilikom kontrole saobraćaja oglušilo o naredbu policijskih službenika da zaustavi vozilo marke ‘Audi’ na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake a kojim je tad upravljalo, nakon čega je sa istim udarilo u službeno vozilo marke ‘Peugeot’ a zatim sa direktnom namjerom da napadne policijskog službenika usmjerilo vozilo prema istom, što je policijski službenik izbjegao” – piše Klix.

Nakon navedenog lice inicijala A.M. se velikom brzinom udaljilo regionalnim putem u pravcu Ševarlija, područje grada Doboja. Nad navedenim licem je izršena kriminalistička obrada i isto je danas predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79