Uhapšen Marokanac: Izbo sunarodnjaka u Sarajevu, našli mu tri noža i drogu

Jedan migrant lakše povrijeđen, a drugi uhapšen zbog napada hladnim oružjem, epilog je sinoćnje tuče više osoba u sarajevskom naselju Marijin Dvor.

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, dežurna služba Druge PU o masovnoj tuči na Trgu Karla Paržika je obaviještena oko 20 sati.

Dolaskom na mjesto događaja policija je zatekla povrijeđenog S. S. (1995) iz Maroka. On je vozilom Hitne pomoći prevezen na Kliniku urgentne medicine sarajevskog Kliničkog centra, gdje su mu konstatovane lakše povrede nanesene oštrim predmetom, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Detalji obračuna u Sarajevu: Više osoba pod kontrolom, jedna zbodena nožem

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policajci Druge PU su u stambenoj zgradi u ulici Kralja Tvrtka na području općine Centar pronašli M. R. (1996), državljanina Kraljevine Maroko, koji trenutno boravi u prihvatnom centru Blažuj.

Tom prilikom su kod M. R. pronađena i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeta tri noža, jedna PVC kesa sa 50 tableta s utisnutim logom “44 291” i dvije PVC kese sa sadržajem bijele praškaste materije, koja asocira na spid.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana laka tjelesna povreda i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, policijski službenici su M. R. u 00.20 lišili slobode M. R., a o navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – naveli su iz MUP-a KS.

Uhapšeni je nakon hapšenja predat u prostorije za zadržavanje MUP-a KS, a policija nastavlja rad na dokumentovanju spomenutih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79