Uhapšen Mihajlo Pavlović: Krivotvorio novac, papire za kredit i PCR testove

Mihajlo Pavlović (20) koji je bio u bjekstvu nekoliko mjeseci uhapšen je jučer. On se sumnjiči za krivično djelo krivotvorenje dokumenata PCR testova.

On je bio u bjekstvu nakon akcije MUP-a RS u kojoj su u Banjoj Luci, kod dvojice osumnjičenih, pronađene krivotvorene novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i krivotvoreni PCR testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana.

Osumnjičenog su uhapsili pripadnici MUP-a RS nakon što je duži vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji Srbije.

On je bio obuhvaćen istragom Tužilaštva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banja Luke, koji se terete da su u stanu nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica KM, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za Covid 19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79