Uhapšen Mostarac: U stanu mu našli heroin, kokain, pištolj, novac…

Pripadnici Federalne uprave policije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, jučer su uhapsili A. V. (1977) iz Mostara.

On se, saopćio je FUP, sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te neovlaštenu nabavku, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova oružja.

– U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni u Mostaru, kojom prilikom je pronađen i oduzet pištolj marke Crvena zastava, određena količina municije, te određena količina nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge heroin, kokain i cannabis, mikser za miksanje mase, te određena količina novca u različitim apoenima i valutama, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku – navodi se u saopćenju FUP-a.

Uhapšeni se sumnjiči da je u prethodnom periodu, a u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, od njemu poznate osobe ili više njih na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskog kantona nabavljao opojne droge kokain, heroin i cannabis koje je prenosio, razvagivao i prepakivao, a potom prodavao konzumentima uz prethodno ostvarenu ličnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje.

– Uhapšeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je zakonskom roku predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – naveli su iz FUP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79