Uhapšen muškarac koji je krao bicikle po Sarajevu

Policijski službenici Treće PU jučer su lišili slobode A.Š., rođenog 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je posljednjih dana počinio teške krađe.

On je, kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS, u proteklom periodu počinio krivična djela na području Novog Sarajeva. Krao je skupocjena bicikla.

Na teret mu se stavlja da je 15. marta u ulici Zmaja od Bosne iz ostave stambene zgrade izvršio tešku krađu dva električna bicikla marke “Scott”, vlasništvo A.T. iz Prnjavora.

Osumnjičen je i da je jučer, u istoj ulici, također iz ostave stambene zgrade izvršio tešku krađu bicikla marke “Cross”, vlasništvo D.B. iz Sarajeva.

U toku kriminalističke obrade, kod A.Š. su pronađeni i oduzeti otuđeni predmeti. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a on je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

A. Š. će danas, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79