Uhapšen muškarac koji je pjevao četničku pjesmu i pozivao na klanje

Podgorička policija uhapsila je Miloša Sekulića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje na štetu društvene zajednice.

Kako je saopćeno iz podgoričke policije, Sekulić će pored novčane kazne biti proslijeđen Višem državnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

– Policija u Podgorici je, preduzimajući intenzivne mjere i radnje na identifikovanju osobe sa snimka koji je objavljen na društvenim mrežama a u kojem nepoznata osoba poziva na nasilje i širenje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, lišila slobode M.S. (34). On je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje na štetu društvene zajednice, saopćeno je iz Uprave policije.

Na društvenim mrežama jučer je objavljen videosnimak na kojem Miloš Sekulić nosi šajkaču na glavi, te poručuje da je “spreman za Cetinje” izgovarajući dijelove četničke pjesme “Drma mi se, drma mi se na šubari cveće, ubićemo, zaklaćemo ko sa nama neće” koja je pjevana tokom Drugog svjetskog rata.

Sekulić je na videosnimku rekao kako je pripremio kapu i dva tri noža.

– Ja sam spreman za Cetinje… Drma mi se, drma mi se na šubari cveće, ubićemo, zaklaćemo ko sa nama neće. Svi na Cetinje, alo. Kapa se pripremila, dva, tri noža da ponesemo i boli nas uvo… Došlo je naših pet minuta, kaže Sekulić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79