Uhapšen nakon što je pušten sa liječenja na KCUS-u

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su 24-godišnjeg mladića iz Sarajeva, nedugo nakon što je otpušten sa liječenja sa KCUS-a.

Naime, kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, mladić je uhapšen zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

“Dana 21.04.2021.godine u 16.00 sati policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Uprave policije MUP-a KS su, nakon što je otpušten sa liječenja iz prostorija Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav. 2. KZ F BiH (teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) u vezi sa članom 332. stav 1. KZ F BiH (ugrožavanje javnog prometa), lišili slobode lice H.Ć. rođen 1997.godine iz Sarajeva”.

Dodaje se još da je lišen slobode zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila dana 17.04.2021.godine u mjestu Binježevo, područje općine Hadžići.

“O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, navodi se u izvještaju MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79