Uhapšen Nenad Radinković: “Iz privatne kuće ukrao quad”

Uhapšen Nenad Radinković: “Iz privatne kuće ukrao quad”


Nenad Radinković, višestruki prestupnik iz Banjaluke, koji je uhapšen jutros u okviru akcije ”Kros” zbog sumnje da je iz garaže privatne kuće u Laktašima ukrao kvad, sproveden je večeras u Okružno javno tužilaštvo.

Akcija ”Kros” sprovedena je u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske.

Radinković je uhapšen jutros, nešto prije pet časova.

Krađa se dogodila u noći između 18. i 19. septembra.

Od ranije poznat policiji

Radinković je poznat kao višestruki prestupnik. U maju ove godine je hapšen i pritvoren zbog sumnje da je oteo H.N. koga je navodno zatočio u vikendici. Potom je za njegovu slobodu tražio veliki iznos novca. Preko brata od žrtve primio je 42.000 evra u kriptovaluti i to posredstvom treće osobe.

Široj javnosti Radinković je poznat po saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Nikola Đurović iz Banjaluke. Zbog te nesreće Radinković je osuđen na četiri godine zatvora.

Poslije presude je pobjegao u Francusku gdje je hapšen 2013. godine zbog krijumčarenja veće količine oružja. Zbog toga slučaja je osuđen na osam godina zatvora.

Budući da se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću za njim je bila raspisana potjernica po kojoj je 2018. godine uhapšen u Briselu i izručen u BiH, piše Atv.

Policijskoj stanici Laktaši je 19. septembra ove godine oštećeni prijavio da mu je tokom noći iz garaže porodične kuće u Laktašima ukraden četverotočkaš kvad.
– Policajci su sinoć na području Laktaša pronašli ukradeni četverotočkaš, a danas su izvršeni pretresi na više lokacija na području Banje Luke i Laktaša. Pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Osumnjičeni će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost tužilaštva – saopćeno je iz policije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija