Uhapšen Nermin Ademović, bjegunac iz zeničkog zatvora

U toku noći s ponedjeljka na utorak policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Nermina Ademovića koji je u nedjelju pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Ademović je uhapšen na području Općine Novi Grad u 2:40 sati.

Direktor KPZ Sarajevo Redžo Kahrić jučer je kazao da je zatvorenik bio u bašti nakon čega je iskoristio momenat i pobjegao tako što je preskočio ogradu.

“Ademović je tačno u ponoć pobjegao iz naše ustanove. Mi smo raspisali potjernicu i u tokuje velika potraga. Iskren da budem, iznenađen sam njegovim bijegom jer se radi o zatvoreniku koji se primjereno ponašao i koji je u više navrata zbog dobrog ponašanja koristio mnoge vanzavodske pogodnosti. Bio na vikendu i uvijek se vraćao u zatvor. Uskoro je trebao i na godišnji odmor”, ispričao je Kahrić sinoć za Radiosarajevo.

On je naglasio da je Ademović u zeničkom zatvoru od 2010. godine, gdje je stigao na izdržavanje 16-godišnje kazne za razbojništvo.

“Uskoro je mogao i izaći iz zatvora. U našem zatvoru je volio raditi. Bio je u društvenom restoranu – dodao je Kahrić.

Direktor KPZ Zenica je i otkrio kako je zatvorenik pobjegao.

“Nermin je bio u bašti oko ponoći, a onda je preskočio ogradu i pobjegao je. Sjedio je sa još jednim osuđenikom koji je kuhar. Kada je kuhar otišao da napravi jaja zatvorskom policajcu, Ademović je to iskoristio, preskočio ogradu i pobjegao”, dodao je Kahrić, za portal Radiosarajeva, koji Ademović oženio djevojkom iz Sarajeva te da mu je to otkrila jedna od Nerminovih sestara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79