Uhapšen očuh: Silovao maloljetnicu i podvodio je za 100 eura

Lj. K. (71) iz sela Aleksandrovac kod Negotina uhapšen je zbog sumnje da je godinama seksualno zlostavljao svoju pastorku, sada 15-godišnju djevojčicu, kao i da ju je podvodio muškarcu iz okoline Zaječara, koji je također iza rešetaka.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je žrtva, inače bugarska državljanka, prijavila slučaj negotinskoj policiji.

– Maloljetnica je tvrdila u policiji da je očuh Lj. K. seksualno zlostavlja punih pet godina, dok je posljednje tri neprekidno podvodio drugom uhapšenom, N. M. iz okoline Zaječara. Djevojčica je tvrdila da je njen očuh uzimao po 100 eura za svaki seksualni odnos koji je imala s N. M. – kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Policija je po nalogu nadležnog tužioca odmah privela obojicu osumnjičenih.

– Obojica privedenih su negirali krivicu, tvrdeći da je djevojčica iznijela neistine. Na saslušanje je pozvana i majka žrtve, odnosno supruga uhapšenog Lj. K., koja je kazala da ne zna ništa o tome, kao i da nije primijetila ništa neobično u ponašanju kćerke i muža – dodaje naš izvor.

Više tužilaštvo u Negotinu je otvorilo predistražni postupak i izdalo policiji nalog za prikupljanje potrebnih obavještenja, nakon čega će biti poznato da li će protiv obojice uhapšenih biti podnijete krivične prijave.

Uhapšeni Lj. K. i N. M. osumnjičeni su za krivično djelo obljube maloljetne osobe, dok se očuhu žrtve na teret stavlja i djelo trgovine ljudima.

– U toku je prikupljanje dokaza po zahtjevu tužilaštva, a uhapšenima je određen pritvor zbog postojanja okolnosti da bi boraveći na slobodi mogli da ometaju istragu utjecajem na svjedoke – objasnila je viši javni tužilac iz Negotina Ksenija Branković.

Prema nezvaničnim saznanjima, maloljetna djevojčica i žrtva nezapamćenog seksualnog zlostavljanja smještena je nakon saslušanja u Centar za socijalni rad. Njena majka, koja je također bugarska državljanka, nakon saslušanja je puštena kući jer, kako saznajemo, ona zasad nije osumnjičena da je znala da joj je kćerka zlostavljana niti da je učestvovala u podvođenju.