Uhapšen pedofil, djevojčici na Facebooku slao svoje gole fotografije

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka su uhapsili i izvršili kriminalističku obradu nad Radovanom Šikanićem, koji je osumnjičen za se*sualno zlostavljanje ili iskorištavanje djeteta posredstvom kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima.

– Pripadnici Policijske uprave Banja Luka su posredstvom društvenih mreža i sredstava javnog informiranja došli do saznanja da je počinjeno krivično djelo te identificirali izvršioca R. Š. – navode iz policije.

Obaviješten tužilac

Kod osumnjičenog su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da protiv Šikanića bude dostavljen izvještaj nakon kompletiranja predmeta.

Šikanić je privođen zbog sumnje da je slao svoje gole slike navodno maloljetnoj djevojčici.

Pedofila su otkrili članovi Facebook stranice “Stop pedofilima”.

Policija je putem društvenih mreža i sredstava javnog informiranja došla do saznanja da je izvršeno spomenuto krivično djelo. Radom na terenu policija je identificirala R. Š. i uhapsila i od njega oduzela određene predmete – rekla je Sanijela Mučibabić, portparol PU Banja Luka.

Facebook stranica „Stop pedofilima“ objavila je poruku: „Pažnja RS, pažnja BiH, pažnja Banja Luka. Objavljujemo prepisku između predatora i diverzije djevojčice od 13 godina!“

Lovci na predatore

Ova stranica je i tokom 2018. godine otkrila još jednog pedofila u Banjoj Luci.

Administratori stranice, lovci na pedofile, naprave profile maloljetnih djevojčica i čekaju da im se jave se*sualni predatori.

Šikanić je mislio da se danima dopisuje s djevojčicom od 13 godina. Izmišljenoj djevojčici je slao snimke, objašnjavajući da na radi „ono“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79