Uhapšen policajac Josip Barić koji je radio uviđaj u slučaju “Dženan Memić”

U okviru istarge koju vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u predmetu stradanja Dženana Memića, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i po naredbi Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH vrše pretrese na području općine Ilidža.

U okviru aktivnosti, jedna osoba je lišena slobode.
Istraga u ovom predmetu je proširena i intezivno se nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Prema nezvaničnim informacijama “Avaza” riječ je o policajcu Josipu Bariću koji je radio uviđaj u predmetu “Memić”, i koji se sumnjiči u sakrivanju dokaza, što smo jutros i najavili. Ova informacije nam je potvrđena iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, kako je “Avaz” jutros najavio da će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputit najkasnije u ponedjeljak prijedlog Sudu BiH da se osumnjičenima Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji se sumnjiče za organizirani kriminal, odnosno prikrivanje i zataškavanje ubistva mladića Dženana Memića produži pritvor još za dva mjeseca.
Njima je krajem februara produžen pritvor za dva mjeseca, a ističe im 30. aprila. Oni se nalaze u pritvoru u Vojkovićima.

Dupovcu i Mutapu pritvor je određen najprije 1. februara, a zatim i 26.marta zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze, ali i zbog uznemirenja javnosti.
Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, SIPA je podsjećamo, uhapsila 1. februara po naredbi Tužilaštva BiH.
Kako je naveo tužilac Ćazim Hasanspahić već je pet svjedoka do sada zatražilo zaštitu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79