Uhapšen policajac koji je odavao informacije o malenoj Danki (2)

Policajac iz Policijske uprave Bor priveden je zbog odavanje informacija iz istrage o nestanku djevojčice Danke Ilić (2), Ne zna se o kojim informacija je riječ i kome ih je policajac odavao, ali u pitanju su informacije iz istrage koji možda mogu i da je ugroze.

Podsjetimo, potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora, čiji je nestanak prijavljen u utorak, i dalje traje.

Pretražuju se kuće i naselje, raščišćava se teren u dvorištu. Majka djevojčice je ponovo u policiji, ali kao pomoć zbog različitih dojava koje policija dobija, saopšteno je.

Dva specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada počeli su detaljnu pretragu terena oko kuće, saopštio je MUP Srbije.

Spasioci i policija ne mogu da pronađu bilo kakve tragove malene djevojčice Danke (2)

@crnahronikainfoSpasilački timovi i dalje traže malenu djevojčicu Danku (2)♬ original sound – CRNA Hronika

Kako piše u izvještajima medija u susjedstvu, neimenovani policajac je pao na poligrafskom testu.

Podsjetimo, ovo je još jedno u nizu hapšenja zbog ovog slučaja. Federalna uprava policije, postupajući po aktu NCB Interpol Beograd, poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritorij Hadžića, Kanton Sarajevo.

Radi se o Basharu Tufankiju, Zakuanu Tufankiju i Muhamedu Tufankiju. Oni su, nakon 24 sata, pušteni na slobodu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79