Uhapšen policajac, poznati detalji: Napao kolegu koji je htio spriječiti tuču

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 uhapsili su sedam osoba iz Doboja zbog nasilničkog ponašanja. Među njima je i policajac, pripadnik upravo Policijske uprave Doboj.

Ovaj policajac i još jedna osoba inicijala P. A. su, osim za nasilničko ponašanje, osumnjičeni i za napad na službeno lice tokom vršenja službene radnje.

Uhapšene su osobe inicijala D.B., A.K., P.A., B.Ž., T.M., M.M., te policajac I.A.

Riječ je o, kako navodi Srpskainfo, policajcu Igoru Aniću (26).

“Za prijavljena lica postoji osnov sumnje da su 27. septembra oko 1.15 sati, u ulici Cara Dušana u Doboju, u vidnoj namjeri da se fizički obračunaju spriječeni od strane pripadnika naše Uprave, nakon čega su lica inicijala I.A. i P.A. fizički nasrnula na policijskog službenika”, saopćili su iz PU Doboj.

Policiji je prethodno prijavljeno da se u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Doboju čuje galama, nakon čega su na lice mjesta upućene sve raspoložive patrole.

Prema informacijama, svemu je prethodilo nekoliko sukoba koje su se te večeri desili na području Doboja, a u kojima je učestvovalo sedam osoba.

Tokom policijske intervencije Igor je kolegu policajca udario šakom u glavu, a njegov brat Peđa ga je udario u stomak.

Prema saznanjima Srpskainfo, osim Igora, uhapšen je i njegov brat Peđa Anić (18), Dejan B. (27), Aleksa K. (18), Bojan Ž. (22), Tarik M. (20) i Mirosalv M. (21).

Svi privedeni su alkotestirani i podvrgnuti testitranju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

“Utvrđeno je da je lice A.K. pozitivno na prisustvo opojnih droga u organizmu, kod lica inicijala P.A., T.M. i B.Ž., koji je odbio da s etestira na droge, je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Kod lica M.M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu i za isto je izvršenim testiranjem utvrđeno da je pozitivno na prisustvo opojnih droga u organizmu”, saopćili su iz policije.

Imajući u vidu da je I.A. policijski službenik Policijske uprave Doboj, načelnik Uprave ga je suspendovao iz MUP-a RS te je Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS uputio zahtjev za provođenje unutrašnjeg postupka.

“Dalje mjere i radnje se preduzimaju u saradnji sa nadležnim tužilaštvom; navedeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79