Uhapšen provalnik u Ključu: Pogledajte šta je ukrao!

Pripadnici Policijske stanice Ključ uhapsili su Č.D. (40) iz pomenutog grada, koji je osumnjičen da je u proteklom periodu izvršio sedam krivičnih djela teške krađe.

U saopštenju policije navodi se kako su u posljednje vrijeme evidentirali više provalnih krađa, prilikom čega su mete napada bili privatni objekti više građana navedene općine. Kriminalističkom istragom koju su pod nadzorom Tužilaštva USK vodili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Ključ došlo se do osnova sumnje o izvršiocu ovih krivičnih djela kao i lokacijama na kojima su skriveni predmeti otuđeni izvršenjem krivičnih djela.

Pretresom kuće u kojoj živi Č.D. i pomoćnih prostorija koje koristi navedeno lice pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnih djela. Protiv osumnjičenog je nadležnom Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, a Kriminalistička policija Policijske stanice Ključ nastavlja dalji rad na dokumentovanju kriminogenih radnji osumnjičenog lica kao i eventualnu umiješanost saučesnika zbog osnova sumnje da je navedeno lice pored ovih osam počinilo još nekoliko krivičnih djela na području općine Ključ.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79