Uhapšen Sanjin Avdić zbog brojnih malverzacija: Tužilaštvo traži pritvor za njega

Foto: Sanjin Avdić/CH-RadioSarajevo

Nadležne institucije predložile su jednomjesečni pritvor za Sanjina Avdića kojeg je MUP Kantona Sarajevo uhapsio u kodnoj akciji “Trougao” koja je realiziranja 24.4.2024. godine piše Crna-Hronika.

Akcija “Trougao” koju su realizirali policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, uz tehničku podršku OSA BiH a pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS tokom jučerašnjeg dana.

Ovom prilikom uhapšeno je 6 osoba zbog krivičnog djela “Učestvovanje u grupi ljudi koja učini krivično djelo u vezi sa krivičnim djelima Prevara u privrednom poslovanju”.

Uhapšene su osobe

  • Dž.R. rođena 1978. godine u Sarajevu,
  • M.O., rođen 1976. godine u Sarajevu,
  • E.Z., rođen 1974. godine u Sjevernoj Makedoniji,
  • M.Č., rođen 1967. godine u Foči,
  • J.R., rođen 1977. godine u Sarajevu,
  • S.A., rođen 1978. godine u Sarajevu – svi iz Sarajeva.

Radi se Riđešić Dženiti, Muhamedu Osmanoviću, Jasmin Riđešić, Sanjina Avdića i ostalih.

Nakon privođenja u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo, jedna osoba je predata u nadležnost tužilaštva i za njega je predložen jednomjesečni pritvor. Radi se o Sanjinu Avdiću koji je bio glavna karika u ovoj kriminalnoj grupi.

Čak 5 osoba pušteno je na slobodu. Nadležni sud će u zakonskom roku donijeti odluku o daljem procesuiranju osumnjičenog.

Podsjećamo Sanjin Avdić je javnosti upoznat kao poslovni biznismen koji je posuđivao novac od drugih osoba te s njim pravio financijske malverzacije. Na društvenim mrežama koristio je lažno ime “Fabriano Delux”

Portal Crna-Hronika nezvanično saznaje da je Sanjin Avdić pravio fiktivne ugovore te prevario jednu osobu za 94.000 KM. Fiktivne ugovore pravio je sa rudnikom, Kliničkom centrom, zeničkim zatvorom, te na osnovnu tih ugovora brojne Sarajlije nasjelu su na priču o “odličnoj investiciji”. Također pravio je lažne ugovore sa naftnim gigantima te je “prodavao” priču da prodaje gorivo za SFOR, EUFOR i ostale institucije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79