Uhapšen serijski provalnik u Brčkom: Meta mu bile vikendice

Policija Brčko distrikta BiH je nakon višestrukih prijava o provalnim krađama u vikend kućama na području mjesta Sandići, od decembra 2023. do 27. marta ove godine, pokrenula akciju pod kodnim nazivom “Hajduk”.

Ova akcija je rezultirala hapšenjem jednog muškarca koji je identificiran kao osoba koja je ‘ordinirala’ po vikendicama u tom području.

Osoba inicijala N. V., rođena 1971. godine u Brčkom, je lišena slobode zbog sumnje da je počinila seriju teških krađa u mjestu Sandići, zaseok Krušik. On je već poznat policiji kao povratnik u izvršenju ovakvih kaznenih djela.

Tokom akcije, policija je pronašla i privremeno oduzela veliku količinu predmeta koji potiču iz provalnih krađa, uključujući alate, posuđe, odjeću, kućanske potrepštine, hranu i piće.

Osoba N. V. je podvrgnuta kriminalističkoj obradi i bit će predana Tužiteljstvu Brčkog uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima.

Policija Distrikta poziva građane koji su bili žrtve sličnih provala na području mjesta Sandići i Trnjaci da se jave i prijave incidente kako bi se svi potencijalni slučajevi istražili i riješili. Građani se mogu obratiti policiji putem telefona na brojeve 049/233-200 ili 122.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79