Uhapšen vozač: Sinoć izazvao dva sudara, sedam osoba povrijeđeno

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su u 21 sat uhapsili M. Z. (54), rođen u Rogatici nastanjen u Sarajevu, koji je upravljajući Audijem (O42-E-491) pod dejstvom alkohola, u Alipašinoj ulici izazvao dvije saobraćajne nesreće u kojima je povrijeđeno sedam osoba.

Vozio u suprotnoj traci

Vozač Audija je oko 18 sati u Alipašinoj ulici prešao u suprotnu traku i sudario se sa automobilom Seat Ibiza (M45-J-982) kojim je upravljao vozač A. S. (21) iz Sarajeva. Pobjegao je s mjesta nesreće ne ukazavši pomoć povrijeđenoj osobi, a zatim je M. Z. je u istoj ulici došavši do broja 83, ponovo prešao u traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Tada je Audijem udario u Renault Clio (A59-J-217) kojim je upravljala A. Č. (47) iz Sarajeva, a potom i u Golf 2 (A71-M-686) za čijim volanom je bio E. B. (24) iz Sarajeva.

– U ovoj saobraćajnoj nesreći lakše tjelesne povrede zadobili su vozači M.Z., A.S., A.Č., i E.B., kao i putnici iz vozila Renault Clio: mldb. lice, rođeno 2006.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjeno, M.Č., rođena 1952.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena i putnica iz vozila Golf 2, V.B., rođena 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, nakon čega su upućeni na kućno liječenje. saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija i vještaci obavili uviđaj

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

– Istog dana u 21 sat, slobode je lišen vozač M.Z., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 337. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi) i člana 333. (Ugrožavanje javnog prometa usljed omamljenosti) KZ F BiH i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode- naveli su iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79