Uhapšena direktorka Doma za stare, 49 osoba zaraženo

Uhapšena direktorka Doma za stare, 49 osoba zaraženo


B.P. nije preduzela propisane mere za sprečavanje širenja korona virusa, zbog čega je u tom domu obolelo 49 osoba, a preminulo šest korisnika.

Osumnjičena nije uhapšena ranije, jer je i sama do juče bila na lečenju od korona virusa, prenose mediji.

Uhapšena je jer nije preduzela propisane mjere za sprečavanje širenja korona virusa, zbog čega je u tom domu oboljelo 49 osoba, a preminulo šest korisnika.

Osumnjičena nije uhapšena ranije, jer je i sama do juče bila na liječenju od korona virusa, prenose mediji.

Od kako su zaraženi štićenici Doma otkriveni, ispred ove ustanove oglašavala se samo ovlašćeno lice Biljana Didić, rekavši da do tog trenutka nije znala da je neko od korisnika zaražen.

“Dom “Radost” je prije bilo kakve preporuke Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja uveo petodnevnu radnu nedjelju, osim kuhinje koja se izjasnila da ne može da radi tako. Rekla je i da su se zaposleni u domu izjasnili da ne mogu da rade u turnusu 15 dana”, dodala je.

Nadležni su ovo doneli kao obavezu kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa, a u slučaju doma “Radost”, prema riječima vlasnice, “radnici su odbili da rade u dvonedeljnim smjenama”, preneo je Blic.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija