Uhapšena lažna doktorica: Usluge estetske medicine pružala i u BiH

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšena još jedna osumnjičena osoba za nadriljekarstvo, Olgica Markanović, koju je prijavilo udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije “SESIAM”.

Markanović je, za sada, osumnjičena da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koji su se javili policiji, prenosi agencija Tanjug.

Terete je za krivična djela teško djelo protiv zdravlja ljudi, nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje odredenom djelatnošću i u roku od 48 časova će biti saslušana u tužilaštvu, saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo je nakon prijava i provera u Ministarstvu zdravlja, izvršilo dodatne provjere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usljed čega postoje indicije da je kod određenih osoba pored tjelesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Utvrđeno je i da je ona u dužem vremenskom periodu u “medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u Driničkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja Republike Srbije, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji ureduju obavljanje te vrste usluga.

Mediji prenose da je osumnjičena radila u Banjaluci i u Beogradu.

Osobe koje su odlučile da je tuže saznale su za salon O. M. preko društvenih mreža.

Nakon saslušanja osumnjične, a u zavisnosti od iznesene odbrane, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da se Markanovićevoj odredi pritvor.

Takođe, ispitaće sve oštećene i svjedoke, narediti vještačenje tjelesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke, naglašeno je iz tužilaštva.

Prošle sedmice uhašeni su Sava Knežević i njegova majka Danijela zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadriljekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

Njima je na zahtjev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79