Uhapšena u BiH: Profesorica oslobođena optužbi za trgovinu drogama i puštena iz francuskog pritvora

Bogoljub Marković i Nevenka Šumarac

– Vjerovao sam da će uspjeti. Vjerovao sam da ćeš pobjediti nepravdu, ovim riječima, je Bogoljub Marković dočekao na beogradskom aerodromu Nevenku Šumarac, poslije više od tri mjeseca provedenih u ekstradicionom pritvoru u Sarajevu, potom i u Bordou, u pritvoru suda, pišu Novosti.rs.

Teretili su je za navodnu trgovinu narkoticima i pripadnost međunarodnoj kriminalnoj grupi za šverc opijata.

Poslije opsežne istrage, utvrđeno je da ova žena nema nikakve veze sa onim što joj se stavljalo na teret. Bezuspješno je pokušavala to da dokaže na samom startu istrage. Uvjeravala je nadležne da je posrijedi nekakva zabuna. Tako je govorila i dok je bila u pritvorskoj jedinici u Sarajevu, ali se čekao odgovor suda iz Bordoa. I, na kraju, tražili su njeno izručenje. U pritvoru u Francuskoj, prolazeći kroz strašnu dramu, provela je dva i po mjeseca dok nije dokazala neosnovanost svih optužbi.

Nevenku Šumarac iz Beograda prije tri mjeseca uhapsila je granična policija BiH, te joj je Sud BiH tada odredio ekstradicioni pritvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79