Uhapšene dvije osobe nakon stradanja radnika na Bjelašnici

Sarajevska policija uhapsila je lice iz Istočnog Sarajeva čiji su inicijali D.T. i Sarajliju čiji su inicijali M.P. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili teška krivična djela protiv opšte bezbjednosti ljudi i imovine, a u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

Oni su uhapšeni juče nakon što je na Klinici urgentne medicine u Sarajevu preminuo radnik iz Zavidovića čiji su inicijali E.DŽ, koji je prethodno na Bjelašnici doživio nesreću prilikom izvođenja građevinskih radova. U današnjem policijskom izvještaju navedeno je da je dežurna služba Šeste policiske uprave juče u 13.15 časova obaviještena da je prilikom obavljanja građevinskih radova na objektu u mjestu Babin do, područje opštine Trnovo, E.DŽ. pao i zadobio povrede.

Policijski službenici su dolaskom na lice ustanovili da je povrijeđeno lice vozilom hitne pomoći prevezeno na Kliniku urgentne medicine, gdje je u 15.50 časova od zadobijenih povreda preminulo. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici, uz angažman inspektora zaštite na radu i stalnog sudskog vještaka zaštite na radu.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79