Jedan od uhapšenih Foto: FUP
FUP uhapsio dvije osobe zbog reketiranja političara

FUP uhapsio dvije osobe zbog reketiranja političara


Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, uz podršku Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, proveli su operativnu akciju “Dolina” u kojoj su uhapšene dvije osobe, V.B. (49) i A.V. (37), iz Novog Travnika.

Osumnjičeni se terete za krivična djela “Iznuda”, “Izazivanje opće opasnosti”, “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” te “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Prema dostupnim informacijama, osumnjičeni su tokom dužeg vremenskog perioda, prijetnjom silom, iznuđivali novac od zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

POGLEDAJ GALERIJU

Tokom pretresa pronađeni su veći broj komada vatrenog oružja, materija nalik na Cannabis, velika količina novca, te mobilni telefoni i SIM kartice koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela.

Uhapšeni će biti predati Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policijski službenici nastavljaju aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela i identifikaciji drugih osoba povezanih sa slučajem.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija