Uhapšene još četiri osobe zbog jučerašnjeg ubistva u Sarajevu

Uhapšene su još četiri osobe koje su osumnjičene za jučerašnje ubistvo 19-godišnjeg E. A. u Buča Potoku u Sarajevu, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Alija Abazi uhapšen zbog ubistva 19-godišnjeg Erduana Abazija. Ovo su detalji

 

U Živinicama je ranije uhapšen 40-godišnji A. A., a u toku je potraga za još dvije osumnjičene osobe, kao i rasvjetljavanje ovog krivičnog djela.

Kako su ranije danas saopćili iz MUP-a Kantona Sarajevo, ubistvo se desilo jučer u 18 sati u naselju Buća Potok. Policija je intervenisala po obavještenju Hitne pomoći da se u ulici Adema Buće desila tučnjava u kojoj je povrijeđena jedna osoba. Policajci su na mjestu događaja zatekli mladića koji nije davao znakove života, a ljekari su samo mogli konstatovati smrt.

O tome ko je i zašto počinio ovaj zločin predmet je istrage koja je u toku.

-Razmjenjujući operativna saznanja sa MUP TK – PU Živinice, pronađen je i lišen slobode Aliju Abazija (40) rođen 1981.godine, nastanjen u Sarajevu, koji se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku ostalih osumnjičenih, zaključuju iz MUP-a Kantona Sarajevo piše Oslobođenje.

Saznajemo idenitet ubijenog mladića: U tuči iza škole ubijen 19-godišnjak

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je smrtno stradalo lice E.A., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu. Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo

Nastradali je imao povrede na vratu , a još se utvršuje jesu li nanesene nožem ili šarafcigerom piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79