Uhapšeni: Kupili kocke za potpalu pa čekali kasne sate da zapale automobil

Vozilo planulo, no brza intervencija vatrogasaca spriječila je daljnju štetu. Zagrebačka policija uspješno je okončala kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca osumnjičenih za podmetanje požara u zagrebačkoj Dubravi 3. decembra prošle godine.

Prema izvještaju, kriminalisti su rasvijetlili slučaj paleži Golfa VII u vlasništvu 58-godišnjaka. Protiv četvorice muškaraca u dobi od 19, 20, 25 i 29 godina podnesena je kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Prema policijskom izvještaju, sumnja se da su osumnjičeni dovezli automobil 20-godišnjaka do trgovine na Trnju, gdje je 19-godišnjak kupio kocke za potpalu. Nakon toga su se uputili do parkirališta u Dubravi gdje su se razdvojili i pričekali noćne sate.

Okvirno u 23:35, 19-godišnjak i 20-godišnjak odvezli su se automobilom u Vraničku ulicu gdje su prišli VW Golfu. Prema riječima policije, njihov cilj bio je dovesti u opasnost imovinu većeg opsega izazivanjem požara. Osumnjičeni su kocke za potpalu zapalili na prednjoj strani automobila, koji se nalazio u blizini porodične kuće i plinskog priključka, time izlažući opasnosti kuću u kojoj su se nalazile osobe.

Vozilo je brzo planulo, ali i brza intervencija vatrogasaca spriječila je veću štetu. Nakon što su podmetnuli požar, počinitelji su se vratili na dogovoreno mjesto gdje su se ranije razdvojili. Sastali su se s ostalim osumnjičenima te su svi zajedno otišli u nepoznatom smjeru vozilom 20-godišnjaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79