Uhapšeni nakon kontrole: Migrante pokušali prokrijumčariti iz Sarajeva u Bihać

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK lišili su u proteklu subotu, u večernjim satima, muškarca i ženu, koji su iz pravca Sarajeva pokušali prokrijumčariti četvoricu migranata na područje Unsko sanskog kantona.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola policije, policijska patrola je u naselju Ripač, na ulazu u Bihać, zaustavila i kontrolisala automobil alfa romeo domaćih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak iz Sarajeva, dok se na mjestu suvozača nalazila 19-godišnjakinja rođena u Šapcu.

Policija je prilikom kontrole na zadnjem sjedištu evidentirala četvoricu migranata iz Afganistana, te je u razgovoru s njima došla do saznanja da su ih pomenute dvije osobe pokušale iz Sarajeve dovesti u Bihać.

O ovome slučaju je obavješteno Tužilaštvo BiH, koje ima nadležnosti u vezi s ovim slučajevima, a osumnjičeni su ispitani od strane policije.

Nadležna tužiteljica je naložila prikupljanje dokaza u cilju dokumentovanja krivičnog djela krijumčarenja ljudi, a migranti su prebačeni u kamp Lipa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79