Uhapšeni Pakistanci: Pokušali čamcem prokrijumčariti migrante

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik 8. aprila u ranim jutarnjim satima uhapsili su dvojicu državljana Pakistana, nakon što su otkriveni u pokušaju krijumčarenja 13 muških punoljetnih osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno na području općine Zvornik, u mjestu Tršić kada su pripadnici ove jedinice uočili i zaustavili čamac koji je plovio rijekom Drinom iz Republike Srbije prema teritoriju BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dvije osobe koje su upravljale čamcem, osumnjičene za krijumčarenje osoba. Čamac kojim su krijumčareni migranti, kao i drugi dokazni materijali koji potiču iz činjenja krivičnog djela su privremeno oduzeti.

Dvojica osumnjičena državljana Pakistana jutros su, uz izvještaj o krivičnom djelu, predati tužiocu Tužilaštva BiH na daljnje postupanje, dok su krijumčareni migranti koji su izjavili da dolaze iz Pakistana predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Podsjećamo, pripadnici JGP Zvornik 2 aprila su na istom mjestu spriječili krijumčarenje državljana Pakistana i Afganistana, a za to krivično djelo su, također, osumnjičeni državljani Pakistana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79