Foto: RTRS
Uhapšeni u akciji “Green” predat banjalučkom tužilaštvu zbog zelenaštva i iznude

Uhapšeni u akciji “Green” predat banjalučkom tužilaštvu zbog zelenaštva i iznude


Lice E.DŽ. iz Banjaluke, uhapšeno u akciji “Green” zbog sumnje na zelenaštvo i iznudu, danas je predato Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

E.DŽ. je osumnjičen da je od oštećenog pod prijetnjom tražio isplatu duga od 76.000 KM, saopštila je Policijska uprava Banjaluka, prenosi RTRS.

Prilikom pretresa, policija je pronašla oko 8.000 KM u različitim valutama i apoenima, mobilne telefone i druge predmete povezane s izvršenjem krivičnih djela.

Osumnjičeni je optužen da je, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, iskorištavao teško imovinsko stanje i lakomislenost oštećenog kojem je posuđivao novac uz nedozvoljene i nesrazmjerne kamate.

Od augusta 2023. godine do trenutka prijave, E.DŽ. je posuđivao novac oštećenom licu, obračunavajući nesrazmjernu kamatu. Pod prijetnjom napada na život i tijelo, tražio je isplatu duga od 76.000 KM, navodi se u saopštenju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija