Uhapšeno osam osoba zbog trgovine uticajem: Među njima i sekretar Ministarstva prosvjete Srbije

Uhapšeno osam osoba zbog trgovine uticajem: Među njima i sekretar Ministarstva prosvjete Srbije


Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Srbiji saopštilo je danas da je uhapšeno osam osoba, među kojima je i visoki državni službenik iz Ministarstva prosvjete, zbog sumnje da su izvršili krivična djela trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja.

Prema saopštenju Tužilaštva, akcija hapšenja rezultat je višemjesečnog predistražnog rada u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala. Uhapšeni su identifikovani kao N.R., M.V., J.D., B.R., V.D., D.S., S.G. i T.R.

Sumnja se da je N.R., državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Srbije, koristeći svoj službeni položaj, posredovao kako bi omogućio izvršenje službenih radnji koje su bile suprotno zakonu. On je navodno primao novčane poklone od M.V., vlasnika preduzeća “Avenija Sistem” iz Niša, u zamjenu za privilegovane pozicije u postupcima javnih nabavki građevinskih radova.

Osim N.R. i M.V., ostali uhapšeni su optuženi za zloupotrebu službenog položaja, pri čemu su osumnjičeni B.R., V.D., D.S., S.G. i T.R. navodno koristili svoje pozicije u obrazovnim institucijama Niškog okruga da bi favorizovali preduzeće “Avenija Sistem” pri javnim nabavkama.

Svi uhapšeni će biti privedeni tužilaštvu radi daljeg postupka, a očekuje se da će biti saslušani u zakonskom roku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija