UHIĆENI BJEGUNCI: POLICAJCIMA SU PUCALI U GLAVU!

Policajac Nedeljković bio je toliko isječen po licu da ima više desetaka šavova, a netko ga je i nožem ubo u trbuh. Iako je jedan od počinitelja Nedeljkoviću čak pištoljem pucao u glavu Filip Milutinović (28), državljanin Crne Gore i Srbije za kojim je Srbija raspisala Interpolovu tjeralicu zbog pokušaja ubojstva dvojice policajaca, uhićen je u ponedjeljak u Zračnoj luci “Franjo Tuđman” nakon što je u Hrvatsku doletio avionom koristeći lažne slovenske dokumente, piše Jutarnji list.

Milutinović je bio u bijegu od kraja 2017. godine kada je kao član šesteročlane skupine u lokalu Carska palata u Sremskoj Mitrovici sudjelovao u masakriranju i pokušaju ubojstva pravosudnog policajca Miroslava Manjoša.  Policajci na aerodromu uočili su da ima krivotvorenu putovnicu, a nakon što je utvrđeno da je riječ o bjeguncu, on je i službeno uhićen. Iako su odmah nakon brutalnog napada na policajce u Sremskoj Mitrovici svi osumnjičenici pobjegli, srbijanska policija brzo je identificirala počinitelje i za njima raspisala Interpolove tjeralice. Trojica od ukupno šestorice osumnjičenika u siječnju i veljači ove godine uhićena su u Banja Luci, a riječ je o Vlatku Tojagiću (40), Bojanu Pavloviću (30) i Živanu Dragojloviću (29).

Srbijanski mediji su opširno izvještavali o pokušaju ubojstva u Sremskoj Mitrovici, najviše zbog teških ozljeda policajaca. Policajci koji nisu bili na dužnosti su se potukli s Tojagićem i drugima koje su, prema vlastitim riječima, poznavali otprije kao počinitelje kaznenih djela.  Međutim, dvojica policajaca su izvukla deblji kraj, a brojno nadmoćniji napadači doslovce su ih masakrirali noževima, stolicama i bocama. Manjošu su, dok je ležao u nesvijesti, bocom odsjekli jedno uho, no liječnici su ga, srećom, ipak uspjeli zašiti. Policajac Nedeljković bio je toliko isječen po licu da ima više desetaka šavova, a netko ga je i nožem ubo u trbuh. Iako je jedan od počinitelja Nedeljkoviću čak pištoljem pucao u glavu, na svu sreću promašio ga je, no dijelovi metka su mu se odbili i ranili ga u čeljust. Dijelovi metka su ozlijedili i dvije gošće lokala. Događaj je okvalificiran kao pokušaj teškog ubojstva. Milutinoviću je određen ekstradicijski pritvor, a on se ne protivi izručenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79