Uhvaćen na djelu: Ubacio dva umjesto jednog listića

U prvih dva i po sata od početka glasanja uočene su brojne nepravilnosti i evidentirane osobe koje su pokušale izbornu krađu – upozorio je poslanik SDS-a Davor Šešić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Šešić je rekao da pravni timovi SDS-a već sada rade na pokretanju krivičnih prijava protiv počinioca izborne krađe koji su uhvaćeni na djelu.

Upozorio je da se najveće nepravilnosti dešavaju u Doboju i Zvorniku gdje posmatračima SDS-a i drugih opozicionih stranka, kao i Socijalističke partije, nisu dozvolili da uđu na biračka mjesta, iako su oni imali uredno izdate legitimacije od gradskih izbornih komisija.

Šešić ističe da se već sad može reći da će u Doboju, kako god da prođu izbori, oni biti neregularni.

Kaže da je simptomatično i to što policijski službenici povodom kršenja Izbornog zakona ili ne reaguju ili ih uopće nema na biračkim mjestima.

Navodi da se ozbiljan pokušaj izborne krađe desio i u Novom Gradu u mjestu Suhača gdje je zatvoreno biračko mjesto jer je evidentiran pokušaj da se u glasačke kutije ubaci 150 glasačkih listića.

– Prema našim saznanjima ti listići su otštampani u jednoj privatnoj štampariji u Prijedoru. Da je na ovom mjestu spremana krađa govori i podatak da članovi biračkih odbora i posmatrači iz vladajućih stranka nisu pristali da se prebroje zapakovani izborni listići koji su došli na to glasačko mjesto – kazao je Šešić.

On kaže da su i u Banjaluci uočene nepravilnosti i da na nekim mjestima posmatračima opozicije nije dozvoljeno da uđu u prostorije za glasanje.

– Na nekim glasačkim mjestima je prilikom prebrojavanja izbornog materijala prije početka glasanja uočen nedostatak glasačkih listića, kako za gradonačelnika Banjaluke, tako i za odbornike. Na biračkom mjestu 034B197 nedostaje deset listića za gradonačelnika Banjaluke – precizirao je Šešić.

Kaže da je i na glasačkim mjestima u Lazarevu i Kuljanima u Banjaluci pokušana izborna prevara tzv. “bugarski voz”.

– Uhvaćena je osoba koja je ubacila dva listića umjesto jednog, a onda je i nađen prazan listić van glasačkog mjesta – navodi Šešić.

Šešić je rekao da pravni timovi SDS već sada rade na pokretanju krivičnih prijava protiv počinioca izborne krađe koji su uhvaćeni na djelu, saopćeno je iz SDS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79