Uhvaćen razbojnik iz Sarajeva: Žena prepoznala napadača koji joj je upao kuću

Sarajevska policija rasvijetlila je razbojništvo koje se jučer dogodilo na Ilidži.

Naime, pripadnicima PU Ilidža R. S. se obratila i prijavila da je jučer oko 17, dok se nalazila u kući u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža, S.O. iz Sarajeva nad njom izvršio razbojništvo.

– Tom prilikom isti je maskiran, kojeg je oštećena prepoznala, uz prijetnju nožem, od iste otuđio određenu sumu novca, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djelaodmah nakon zaprimljene prijave u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lice S.O., rođen 2001.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo)- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvršenim pretresom kod uhapšenog je pronađena i oduzeta određena suma novca u različitim valutama, za koji se sumnja da potiče iz opisanog krivičnog djela. Razbojnik je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79