Uhvaćeni bjegunac “zanijemio” na ispitivanju

Ni riječi nije htio da kaže tokom ispitivanja. Na svako pitanje koje mu je postavljeno pravio se i gluv i nijem. Hladnokrvno je ćutao, ne želeći nikakvu komunikaciju s istražiocima.

Izvor “Nezavisnih” danas je tim riječima opisao pokušaje policije da u Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u Banjaluci ispitaju Mustafu Hasanbašića iz Tešnja, koji je juče uhapšen na području Maglaja, nakon što je dan ranije zapucao u dobojske policajce, zbog čega ga terete za pokušaj ubistva.

“Sve vrijeme branio se ćutnjom i ni na jedno pitanje nije htio da odgovori”, pojašnjava naš sagovornik.

Uz jake mjere bezbjednosti popodne su Hasanbašića pripadnici MUP-a RS predali Republičkom javnom tužilaštvu, gdje će ga ispitati tužilac.

Hasanbašić je u petak u dobojskom naselju Orašje iz pištolja zapucao na dvojicu policajaca, a zatim se s njima fizički obračunao, da bi onda pobjegao te oteo taksi vozilo, kojim je izbjegao i policijsku zasjedu na mostu preko rijeke Bosne i umakao ka Maglaju, gdje je u subotu pronađen i uhapšen.

U momentima napada, tokom kojeg su povrijeđena dvojica dobojskih policajaca, bio je sa sugrađaninom Benjaminom Ćosovićem (22), koji je uhapšen, a zatim prebačen u dobojsku bolnicu, odakle je u subotu u 8.40 pokušao pobjeći skokom kroz prozor bolničke sobe na trećem spratu, u čemu je spriječen.

Spriječen je i Hasanbašić da nastavi bježati – uhvaćen je prekjuče u 16.15 u mjestu Jablanica, nadomak Maglaja, gdje je, očigledno izmoren i iscrpljen od tumaranja, pao u zasjedu specijalaca MUP-a ZDK.

Policajci iz ZDK predali su ga MUP-u RS, a njegovim hapšenjem odahnuli su mještani maglajskih sela, gdje je i novinarka “Nezavisnih” bila u subotu, te saznala da je Hasanbašić viđen u selu Donji Rakovac, kada je lokalnim putem projurio otetim taksi vozilom.

Jake policijske snage u subotu su bile na području Maglaja, a zahvaljujući Muniri Bošnjak, iskusnom lovcu i dobrom poznavaocu terena, naša novinarka krenula je Munirinim terencem u pravcu lokaliteta Rajčevo, gdje je bjegunac ostavio oteto taksi vozilo i krenuo dalje u bijeg.

“Komšinice su mi ispričale da je u petak popodne taksi velikom brzinom projurio selom. Još su se pitale kako je moguće da nije udario u neku kuću jer ima krivina, a vozio je brzo”, ispričala je Munira za “Nezavisne”.

Hasanbašić je odranije bio na potjernici zbog ubistva te je znao šta ga čeka, pa je, kada ga je u Doboju primijetila policija, izvadio pištolj i počeo da puca ka policajcima, koji su uzvratili vatru, s tim što ni na jednoj suprotstavljenoj strani nije bilo ranjenih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79