Uhvaćeni na djelu: Jedan pljačkao auto, drugi biljnu apoteku u Sarajevu

Dana 06.06.2021.godine u 11,00 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode lice A.M., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav 1. tačke a) KZ F BiH (Teška krađa).

Isti je u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u motorno vozilo marke “Volkswagen”.

O pomenutom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 17,30 sati, policijski službenici Pete PU lišili su slobode lice T.S., rođen 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav 1. KZ F BiH (Teška krađa).

Isti je u ulici Ustanička, općina općina Ilidža izvršio krivično djelo teške krađe u biljnu apoteku “Pharmali”.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79