Uhvatite se za dugme: Dajana je jedina dimnjačarka u BiH

Prije čuđenja vjerovatno ćete se uhvatiti za dugme. Naime, Dajana je jedina žena u BiH koja se bavi dimnjačarskim poslom, koji je naučila i zavoljela uz oca.

Dok je sezona, svakog jutra od 7 sati, ona vrijedno radi i zarađuje za život i školovanje. Kaže da posla ima i da se radi „dok se vidi“.

„Intervenišemo po pozivu građana. Zakaže se termin i mi na taj termin dolazimo tačno u minutu. Kao švajcarski sat“, priča Dajana Đurić za Kontakt radio.

„Jedina sam žena koja obavlja ovu djelatnost. Znam da su još dije gospođe isto dimnjačarke, ali ne rade i ja sam jedina djevojka koja to radi“, rekla nam je ova hrabra djevojka koja se jednom popela na dimnjak visok čak 40 metara.

A što se tiče „dimnjačarske sreće“, istina je da se ljudi uhvate za dugme kada vide dimnjačara, ili dimnjačarku u ovom slučaju.

„Hvataju se za dugmad jer kažu da smo mi srećonoše. Našim ulaskom u dom mi donosimo i toplinu, a nema ništa ljepše od toplog doma i porodice“, priča nam Dajana.

Dimnjačarski posao joj je na početku bio zabavan i voli to radi. Međutim, Dajana Đurić planira da do nove godine magistrira i nada se da će danas-sutra, kako kaže, naći posao u svojoj struci kao inženjer ekologije.

…A „negro“ bombone?

„Ponekad ih jedem, ali više volim da ih poklanjam“, dodaje uz osmijeh.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79