UIO pronašao 1920 neprijavljenih parfema spremnih za crno tržište u Tuzli i cijeloj BiH

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), Regionalnog Centra Tuzla, oduzeli su parfeme, akciznu i drugu robu čija se tržišna vrijednost procijenjuje na 80.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

“U prvoj aktivnosti, uočeno je sumnjivo vozilo u kojem je nakon detaljne provjere pronađeno 2.349 paklica cigareta i 36 kg sitno rezanog duvana”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, roba je bila namijenjena za distribuciju i prometovanje na “crnom tržištu” na području Tuzlanskog kantona, jer se radilo o proizvodima koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO.

“U drugoj aktivnosti, prilikom detaljnog pregleda pošiljke prijavljene na konačno carinjenje u Carinskoj ispostavi Tuzla, pronađeno je, a potom i oduzeto 1.920 neprijavljenih parfema, 800 šokera i 40 setova automaglenki”, navodi se u saopštenju.

Licima od kojih je roba privremeno oduzeta izrečene su i sankcije u iznosu od 8.600 KM.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79