Ujedinjeni Arapski Emirati suzdržani za Rezoluciji o Srebrenici

Generalna skupština Ujedinjenih nacija održava sjednicu na kojoj će se glasati se rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju su predložile Bosna i Hercegovina, Ruanda i Njemačka.

Rezoluciju o genocidu u Srebrenici kosponzorira prema dostupnim informacijama 39 država, a o rezoluciji se raspravlja u okviru teme “Kultura mira”.

Ujedinjeni Arapski Emirati će biti suzdržani.

Sramotno obrazloženje predstavnika Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prvo je podsjećao na žrtve genocida, a nakon toga naglasio da će biti suzdržani zbog održavanja stabilnosti.

Svim prisutnima se obratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Nije lako govoriti protiv rezolucije poslije Njemačke.

U situaciji gdje je svaka moralna pravda u njihovim grupama, oni će nas optužiti da ne cijenite i minimalizirate jer ste se usudili podići glas. Želim da skinem masku i lažna utvrđenja.

Poklonio sam se svim žrtavama sukoba u BiH. Položio sam cvijeće i u Memorijalnom centru Srebrenica za sve Bošnjake. Teško je govoriti poslije Njemačke koja je najmoćnija država u Evropi. Pozivam sve da glasaju protiv ove rezolucije – rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79