UKC-a Tuzla o Ameli Čičkušić: Opraštamo se od naše drage koleginice, prijateljice i saradnice

Kolege iz Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla oprostili su se od svoje kolegice Amele Čičkušić, koja je ubijena u stanu u tuzlanskom naselju Stupine.

“Posljednjim pozdravom opraštamo se od naše drage koleginice, prijateljice i saradnice , koja nas je iznenada i zauvijek napustila u 34. godini života.

Ožalošćenih srca svjedočimo kako svaki gubitak dolazi prerano.

Amela je rođena u Tuzli 02. februara 1990. godine. Nakon osnovne završila je i Srednju medicinsku školu u Tuzli. Prvi počeci rada bili su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju gdje je zasnovala radni odnos 1. aprila 2010. godine, na radnom mjestu medicinska sestra-tehničar. Visoku medicinsku školu završila je 08. jula 2019. godine, a zvanje magistar sestrinstva stekla 24. jula 2021. godine.

Tokom pandemije COVID-19. dala je nemjerljiv doprinos pružajući zdravstvenu njegu hospitaliziranim pacijentima u Respiratornom centru Klinike za plućne bolesti.

Nakon pandemije COVID-19. nastavlja raditi na Klinici za plućne bolesti na radnom mjestu diplomirana medicinska sestra na Odjeljenju poluintenzivne njege.

Komemoracija u spomen medicinske sestre, Amele Čičkušić bit će održana na Klinici za plućne bolesti JZU UKC Tuzla” – stoji u objavi.

Podsjećamo, tijelo Amele i njeno dvoje maloljetne djece pronađeno je u stanu, dan nakon što je Mujaga Čičkušić, Amelin suprug i otac djece počinio suicid skokom sa zgrade u tuzlanskom naselju Stupine. Sumnja se da je Mujaga suprugu i djecu ubio sjekirom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79