UKC RS pod hakerskim napadom, blokiran informacioni sistem

Univerzitetski klinićki centar Republike Srpske koji se nalazi u Banjoj Luci je pod hakerskim napadom, a informacioni sistem im je, kako su izvijestili, blokiran i ovog jutra.

Do napada na server UKC RS-a je došlo jučer oko 18:10 sati i pogođene su email adrese saradnika za informisanje, sekretarica generalnog direktora i nekih članova Uprave.

“Obavještavamo javnost da smo blokirani i tražimo razumijevanje, ne možemo odgovarati jer ne primamo ulazne poruke”, rekli su sa UKC-a.

Sa klinike su obavijestili javnost da Služba za informisanje do daljnjeg ne prima mailove, niti može odgovarati sa službene adrese, no jutros su napravili novu mail adresu ukcrsinfo@gmail.com na kojem porodica i prijatelji mogu saznati informacije o pacijentima smještenim na odjelima UKC-a i klinikama.

“Navedeni mail ćemo koristiti uslijed vanrednih okolnosti, sve dok ne riješimo problem hakerskog napada na server UKC Republike Srpske”, rečeno je.

O napadu je obaviješteno i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79