UKC RS: Preklinjemo i molimo građane da poštuju mjere

Dežurno osoblje Covid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske „preklinje i moli stanovništvo Republike Srpske“ da primijeni maksimalne mjere zaštite od novog koronavirusa.

Navodi se da je zdravstveno „osoblje svih Covid odjeljenja na izmaku snage i ovakav tempo pregleda i prijema pacijenata neće se moći dugo izdržati“.

U protekih nekoliko dana pregledano je više od 1.000 pacijenata, hospitalizirano je više od 320 novih pacijenata, „što je pravi stampedo u osmom mjesecu trajanja pandemije“.

Kažu da je sva energija radnika iscrpljenja ili na izmaku. Napominju činjenicu da je rukovodatvo UKC RS uz pomoć rukovodstva Republike Srpske, „donoseći adekvatne i vizionarske mjere, već spriječilo katastrofalni scenario“.

No, ukoliko se ovakav trend prijema pacijenata nastavi, ni najbolje opremljene prostorije i najodgovorniji ljudski resursi neće moći spriječiti katastrofu velikih razmjera, ističu.

– Zbog toga apelujemo na stanovništvo Republike Srpske da odmah pristupe najvišem stepenu zaštitie od virusa korona, koja podrazumijeva propisanu distancu, nošenje zaštitinih maski, dezinfekciju prostora i higijena ruku kako bi se širenje virusa zaustavilo – naveli su iz UKC RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79