UKC Tuzla dodijelio priznanja: U borbi protiv Covid-19 istakli se i političari iz vladajuće koalicije

Na svečanom prijemu koji je sa krajem 2021. godine upriličio direktor JZU UKC Tuzla, prim. doc. dr. med. sc. Alen Kamerić, dodijeljena su priznanja za izuzetno zalaganje u suzbijanju i liječenju COVID-19 infekcije.

Dobitnici priznanja su posthumno prof. dr. med. sc. Sead Jamakosmanović, prof. dr. med. sc. Suvad Dedić, dr Jovan Petković, dr Izmir Sijerčić, dr Adnan Burina, te medicinske sestare Senada Hodžić i Nevzeta Okić.

Priznanja su uručena porodicama pomenutih zaposlenika UKC Tuzla koji su preminuli od posljedica uzrokovanih pandemijom COVID -19. Priznanja su dodjeljena i Svjetskoj banci u Bosni i Hercegovini, Evropskoj uniji, UNDP-u, predsjedniku Skupštine TK Slađanu Iliću, premijeru TK Kadriji Hodžiću, gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću i ministaru zdravstva Boži Juriću, kao zaslužnim pojedincima i institucijama za zalaganje u suzbijanju i liječenju COVID-19 infekcije.

Svečanom prijemu pored direktora UKC Tuzla prisustvovali su pomoćnik direktora za medicinske poslove, doc. dr. med. sc. Bahrudin Hadžiefendić, pomoćnik direktora za nastavu i naučnoistraživački rad, prof. dr. med. sc. Šefik Hasukić i pomoćnik direktora za sestrinstvo, magistar sestrinstva Šefik Husić.

Prema riječima direktora Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prim. doc. dr. med. sc. Alena Kamerića, 2021. godina je bila izuzetno teška, obilježena pandemijom Covid-19, ali se nastojalo u svakom trenutku biti na raspolaganju građanima TK, pa i šire. Gledajući globalno svi zaposlenici UKC Tuzla dali su svoj maksimalni doprinos u liječenju oboljelih.

„Osam naših ljekara i dvije medicinske sestre su nažalost izgubile bitku u borbi protiv COVID-a 19 žrtvujući svoj život da bi spasili druge i dodjelom ovih priznanja mi smo željeli odati duboku zahvalnost, ali i priznanje za sav trud i sve što su pružili da bi spasili neki nepoznati život i obezbijedili mogućnost da naši pacijenti dobiju sigurnost i kvalitetnu njegu i da se na kraju i izliječe”, rekao je direktor Kamerić.

Predsjednik Skupštine TK, Slađan Ilić je u ime Skupštine i svoje vlastito ime izrazio poštovanje i počast preminulim uposlenicima Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

„Moram reći da će Skupština TK zajedno s Vladom TK i u narednom periodu davati doprinos u razvoju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla kako bi unaprijedili zdravstveni sistem”, rekao je predsjednik Skupštine TK.

Direktor UKC Tuzla poželio je svim zaposlenicima UKC Tuzla i građanima Tuzlanskog kantona sretnu Novu godinu, sa željom i nadom da epidemiološka situacija u 2022. godini bude povoljnija, navedeno je u informaciji UKC Tuzla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79