Ukidanje policijskog sata u Federaciji očekuje se u četvrtak

Ukidanje policijskog sata u Federaciji, na prijedlog federalnog ministarstva zdravstva očekuje se u četvrtak, kada zasjeda federalna Vlada. Ukidanje policijskog sata Krizni stožer federalnog ministarstva zdravstva predložio je zbog povoljne epidemiološke situacije u Federaciji, koja nije bila bolja od početka pandemije. U Federaciji se zadnjih dana bilježi svega sedamdesetak novozaraženih.

“Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva na današnjoj je sjednici predložio ublažavanje aktualnih mjera, s obzirom na trend pada broja oboljelih od COVID-19.  Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, sedmodnevna incidenca na razini  Federacije iznosi 28 slučajeva/100.000 stanovnika. Sedmodnevna incidenca iznad 50 slučajeva/100.000 stanovnika zabilježena je u dvije županije: Hercegovačko- neretvanskoj i Posavskoj.

FBiH ide ka ukidanju policijskog sata!

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je ukidanje ograničenja kretanja stanovništva, a da rad ugostiteljskih objekata definiraju županijski krizni stožeri, u skladu s epidemiološkom situacijom. Predloženo je i da se dozvole javna, te okupljanja u ugostiteljskim objektima do 30 osoba u zatvorenim prostorima, a do 70 na otvorenom, uz poštivanje epidemioloških mjera. Također je predložena i naredba zdravstvenim ustanovama za pružanje svih zdravstvenih usluga za koje su registrirane. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, do sada je  cijepljeno više od 70.000 osoba, a u narednom razdoblju se očekuje veći broj cijepljenih, imajući u vidu da kontinuirano pristižu cjepiva. Nove mjere predložene su na razdoblje od 14 dana, te će biti dostavljene Vladi Federacije BiH na usvajanje”, objavio je na svome facebooku Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva. Prema našim saznanjima očekuje se da će novi prijedlozi biti prihvaćeni na sjednici Vlade, te time i ukinut policijski sat.

Ranije je policijski sat ukinula Zapadnohercegovačka županija, koja je proglasila stanje elementarne nepogode i nastupa zasebno u odlukama i mjerama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79