Ukinut pritvor lažnom istražitelju Mustafi Vrabcu

Sud Bosne i Hercegovine, na prijedlog Tužilaštva BiH, ukinuo je pritvor Mustafi Vrabcu, uposleniku Tužilaštva BiH, a koji mu je određen 11. januara zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Kako je potvrđeno iz Suda, istovremeno su mu određene mjere zabrane koje podrazumijevaju povremeno obavezno javljanje policiji, zabranu posjećivanja određenih mjesta ili područja, konkretno zgradu i prostorije Tužilaštva BiH, te mu se zabranjuje sastajanje s određnim osobama.

“Osumnjičeni je upozoren da mu se može odrediti pritvor ukoliko prekrši obaveze nametnute ovim rješenjem”, naveli su iz Suda.

Vrabac je pod istragom da je, u proteklom periodu, stupio u kontakt sa jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura, kako bi u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužilaštva BiH pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

On je mjesecima bio pod posebnim istražnim radnjama, a u svojim nezakonitim poslovima predstavljao se kao istražitelj Tužilaštva Dejan, iako je obavljao poslove šefa vozača u Tužilaštvu.

Prilikom praćenja snimljen je kako od jedne osobe uzima 10.000 eura, nakon čega je i lišen slobode.

Slobode je lišen u Sarajevo City Centru, a naložena je njegova suspenzija i udaljenje iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79