Ukinuta oslobađajuća presuda za ubistvo u Ilijašu

Foto: Oslobođenje

Vrhovni sud FBiH uvažio je žalbu sarajevskog Tužilaštva te je ukinuo presudu Kantonalnog suda u Sarajevu prema kojoj su Munir Sinanović Munja, Armin Halilović Arko i Damir Hasanović Dado oslobođeni optužbi za ubistvo Nijaza Hasanovića Ramba, te je donio odluku da im se ponovo sudi.

Predsjedavajuća tročlanog Vijeća, sutkinja Žana Knežević je kazala da se preuzimaju dokazi optužbe koji su ranije izvedeni, a među kojima su iskazi nekoliko svjedoka, vještaka te materijalni dokazi. Naredni pretres je zakazan za 25. oktobar kada će biti iznesene završne riječi, javlja Oslobođenje.

Optuženi trojac, koji je ranije bio u pritvoru, sada se brani sa slobode. Oni su prema presudi sarajevskog Kantonalnog suda oslobođeni optužbi za ubistvo Nijaza Hasanovića Ramba, koje se desilo 20. augusta 2017. dva sata iza ponoći, ispred noćnog kluba Cool u Ulici bosanski put u Ilijašu.

Sinanović i Hasanović su se posvađali dok su bili u objektu. Kada je Hasanović izašao napolje, za njim su krenuli Muamer Karavdić, Meho Ibišević, te Munir Sinanović, Damir Hasanović i Armin Halilović.

Dok su se prepirali ispred noćnog kluba Cool, Nijaz Hasanović je u jednom momentu izvadio nož i ubo Ibiševića, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo. Potom su Sinanović i njegova grupa počeli da udaraju Nijaza Hasanovića nanijevši mu tom prilikom teške povrede, od čijih je posljedica umro.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79