Ukinuta presuda: Mladića (26) čeka novo suđenje za obljubu tri djevojčice

Vrhovni sud Republike Srpske ponovo je ukinuo presudu Draganu B. (26) iz Laktaša kojom je on bio osuđen na 17 godina zatvora zbog obljube tri djevojčice mlađe od 15 godina, te je predmet vraćen na ponovno suđenje Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Žrtve Dragana B. su bile tri sestre (rođene 2005., 2007. i 2008. godine), a on je navodno bio u ljubavnoj vezi s njihovom majkom M. J. (41), te je svakodnevno boravio u njihovoj kući.

Dragan B. je prvo bio osuđen na 19 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja djevojčica.

Naime, prvom presudom bio je osuđen za više krivičnih djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina i zadovoljenja polnih strasti pred djetetom, a tu presudu je ukinuo Vrhovni sud RS koji je uvažio žalbe odbrane i slučaj vratio na novo odlučivanje.

Nakon toga je osuđen za tri krivična djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godine, te za zadovoljene polnih strasti pred djetetom i osuđen na 17 godine, ali je i ova presuda ukinuta, između ostalog i jer vijeće Vhrovnog suda RS smatra da prvostepeni sud nije dovoljno dobro cijenio dokaze koje se tiču kvalifikatornih okolnosti, odnosno dokaze na osnovu kojih se može cijeniti da li se radi o težem ili blažem obliku krivičnog djela.

Terete ga i da je imao polne odnose i sa majkom djevojčica dok su one bile prisutne u prostoriji.

Suđnje u ovom slučaju je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite maloljetnih žrtava.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79