Ukleto mjesto gdje je lividiran Edin Gačić

Višestruki ubica Edin Gačić likvidiran je u Lepenici, naselju u općini Kiseljak u Srednjobosanskom kantonu.

To naselje, koje broji manje od 3.000 stanovnika, već decenijama potresaju smrtonosni događaji, a policiji je uvijek sumnjivo mjesto u kojem se skrivaju kriminalci ili ubice, koji baš u ovom području pokušavaju naći izlaz. Prema Fojnici, Kiseljaku, pa dalje prema Travniku, prema Sarajevu ili Mostaru.

Iz lepeničkog sela Žeželevo je Junuz Kečo Kuduz, jedan od najpoznatijih bh. antiheroja. Kečo je u martu 1985. godine, u naletu ljubomore, likvidirao suprugu Rasemu Fazlibašić pred očima pastorke Sanele. Desetak dana skrivao se po okolnim šumama te je pronađen u Budvi, piše Avaz.ba


Uljeto 2013. lepenički kraj potresao je još jedan događaj. U šumi u Ćubrenu pronađena su tijela dvojice muškaraca, a policija je raspisala potjernicu za Markom Trogrlićem zvanim Breza.

Trogrlić je osumnjičen da je 26. jula likvidira Marka Marjanovića, komšiju iz Ćubrena, i njegovog brata Slavka Marjanovića. Neki su govorili da je do problema došlo zbog međe.

Potraga za Trogrlićem trajala je osam dana, a policijski izvori navodili su da se i Trgorlić krio u istim šumama kao svojevremeno i Junuz Kečo.

 

(VIDEO) Blokirano kompletno područje oko mjesta likvidacije Gačića

(Hayat/Foto: Arhiva)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79