Uključilo se i Vijeće roditelja: Tražimo otkaz za nastavnika

Vijeće roditelja Osnovne škole Grbavica 1 danas će održati sastanak s upravom škole na kojoj će se razgovarati o aktuelnom problemu povratka na posao nastavnika koji je presuđen za pedofiliju.

Tim povodom za Klix.ba govorio je predsjednik Vijeća roditelja OŠ Grbavica 1 Dalibor Tanić koji je naglasio kako će se razgovor održati u poslijepodnevnim satima.

“Danas će se u 17:30 sati održati sastanak s upravom škole. Ono što je jako važno da javnost bude svjesna da Vijeće roditelja kao skupina i pojedinci nastupamo kao roditelji, bez profesionalnih ili političkih identiteta. Svi smo tu isključivo kao roditelji”, rekao je Tanić.

Također, pojasnio je i šta će roditelji tražiti na večerašnjem sastanku.

“Zahtijevat ćemo od uprave da taj nastavnik više ne bude među djecom. To znači da ćemo tražiti da se njemu prekine ugovor o radu i da ne bude uposlenik. O budućim koracima ne bih govorio jer smatramo da ih neće biti i da ih ne treba biti. Ovo je nešto što mora biti ispoštovano, ne samo zato što je to stav roditelja, već što i zakon tako nalaže”, poručio je.

Na kraju, osvrnuo se i na komentar predsjednika Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudina Sivre koji je stao u odbranu nastavnika Samira Alihodžića te je izjavio kako se radi o osobi koja je omiljena među učenicima.

“Apsolutno ne ulazimo u to. Znam da je posao njegov da nastupa na takav način. On nastupa iz svoje političke i društvene odgovornosti koje ima i uloge koje ima u društvu. Mi nastupamo isključivo kao roditelji i zato je tu potpuno suprotno razmišljanje. To je njegov stav, legitimno je da iznosi bilo kakav stav. Mi ovdje stojimo isključivo u odbrani djece i ne govorimo ni o čemu drugom”, zaključio je za Klix.ba predsjednik Vijeća roditelja OŠ Grbavica Dalibor Tanić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79