Uključite se! Samohrana majka treba našu pomoć!

Kad me neko pita kako sam- šta ću – ja kažem dobro, ali svako zna da ovo nije život. Ne sjećam se kada je prošao dan da me nešto nije boljelo, kada sam se naspavala, odmorila…
Sa suzama u očima priča svoju svakodnevicu Snježana Plavšić- Đurović, samohrana majka, oboljela od karcinoma grlića materice, koja jedinu snagu da izdrži u životu nalazi u ljubavi devetogodišnjeg sina. I dječak je nažalost od rođenja liječen od rijetkog oblika tumora.

Ova mala porodica nema stalna primanja jer Snježana (41) otkako se porodila, zbog brige o sinu- ne radi. Roditelje nema, muž joj je umro, a i rođaci, kaže, jedva sastavljaju kraj s krajem.

– Dječak je sada hvala Bogu dobri, ali treba mu stalna njega, dobra ishrana, čak i neke sportske sekcije bi mu koristile, ali ja ne mogu ništa da mu priuštim. Za zdravlje nije dovoljan samo krompir i margarin, ja sam srećna kad imam i to da napravim, ali kako od toga da se oporavimo- priča ova majka.

Ona iz Mahovljana skoro svakodnevno mora putovati do Banjaluke, po razne nalaze, terapije, jer ima čak devet hroničnih bolesti. Naša ekipa sa njom je i razgovarala prilikom jedne od posjeta zdravstvenim ustanovama, kada nam je i pokazala pune tri fascikle njenih i sinovih nalaza.
Snježana kaže osjeća da sve više gubi snagu jer joj je organizam u stanju osobe od 80 godina, ima jaku osteoporozu, ostala je bez hormona, bez jednog bubrega. Za lijekove joj nekada treba i 200 maraka mjesečno.

– Mom djetetu nema ko skuvati ručak i naložiti vatru, sve moram sama, a svakog dana me sve više boli. Sina sam vodila sa sobom na hemoterapije, jer nema sa kim ostati, on je sve to gledao, moje mučnine, kako padam u nesvijest. Najviše mi je žao što on sa devet godina nema nikakvu radost u životu- govori ova žena, koja kao i svaka majka želi samo najbolje za svoje dijete.

Najgore joj je što se za pomoć mora obraćati preko medija, posebno zbog sina, kojeg zbog toga izazivaju vršnjaci, ali ne zna, priča, šta više da radi.

Svi koji žele i u prilici su na neki način da pomognu ovoj porodici mogu pozvati na broj telefona 066/ 768-601. Za novčane uplate otvoren je broj računa u NLB Razvojnoj banci na ime Snježana (Vitomir) Plavšić- Đurović: 562-099-80876262-39, kao i devizni račun IBAN: BA395620998121033815.

– Molim sve ljude koji mogu i žele da nam pomognu, da moj sin ne ostane sam, jer nema nikoga na svijetu osim mene. Hvala i svima koji su nam pomogli na bilo koji način u proteklim godinama, čak i samo lijepa riječ mnogo znači- poručila je ova samohrana majka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments