Uklonjen još jedan nelegalni objekat kojeg je Hadžibajrić “završio” Karišiku na Baščaršiji

Služba za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Stari Grad Sarajevo je kontinuirano na terenu i provodi aktivnosti na uklanjanju bespravnih objekata privremenog karaktera.

Prilikom redovne inspekcijske kontrole koju svakodnevno na terenu provodi Služba za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Stari Grad, pokrenut je inspekcijski postupak koji se odnosi na postavljen objekt privremenog karaktera u ulici Bravadžiluk – parking “Telali” investitora Plaza Group doo.

Investitoru je po Rješenju nadležne Službe naloženo uklanjanje montažno-demontažnog objekta privremenog karaktera, za koji investitor u trenutku provođenja postupka inspekcijskog nadzora nije imao važeće pravosnažno odobrenje za postavljanje istog.

Nadležna općinska služba nastavlja sa kontrolisanjem postavljenih objekata privremenog karaktera, kao i provođenjem svih procedura u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju Kantona Sarajevo, Zakonom o inspekciji Kantona Sarajevo i Odlukom o privremenom korištenju javnih površina Općine Stari Grad Sarajevo.

Podsjećamo Elmedin Karišik, vlasnik firme Plaza, uhapšen po naredbi Tužilaštva BiH u okviru akcije “Start”

Karišik je uhapšen u sklopu istrage Tužilaštva koja se odnosi na Hadžibajrićevog sina Seida.

Oni se sumnjiče za pranje novca a razotkrio ih je Sky.

Ranije su podsjećamo, uhapšeni načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić te njegov sin Seid.

Uhapšena je i sekretarica Općine Alma Destanović.

Svi osim Hadžibajrić Ibrahima se nalaze u kućnom pritvoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79