Ukoliko bude izabran Nihad UK bit će najmlađi premijer u historiji KS

 

Nihad Uk je prijedlog Naše stranke za premijera Kantona Sarajevo. Ukoliko bude prihvaćen, on će biti najmlađi premijer u historiji Kantona Sarajevo.

Uk je rođen 1989. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a potom magistrirao na Katedri za međunarodno javno pravo na istom fakultetu.

Od 2017. godine je generalni sekretar Naše stranke, a prije toga je bio zaposlen u realnom sektoru.

Što se tiče političke karijere od 2016. do 2020. godine bio je vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Centar, a bio je dio i Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Od 2016. do 2022. godine bio je vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Sarajevo, a ujedno je delegiran u Gradsko vijeće Grada Sarajeva.

Na Općim izborima 2022. godine izabran je za zastupnika Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo. Na tim izborima je ostvario 2.923 glasa i bio je četvrti po broju glasova unutar liste svoje stranke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79